logo    Československé sklo  Czechoslovakian Glass  Mistři českého skla - Czech Glass Masters 

Obsah


»
Československé lustry v Teheránu

Posílám jednu “skleněnou” zajímavost. Manžel se před časem vrátil z Íránu, kde v bývalé letní rezidenci šáhů, v Bílém paláci na severu Teheránu “potkal” československé sklo – křišťálové lustry i s cedulkou, že byly vyrobeny v Československu, tak posílám 4 fota

Srdečně zdravím
Blanka 11.6. 2011

----------------------------------------------------------------------------------------------
Paní Blanka vyprovokovala přátele z Lasvitu, před chvilkou přišel tento mail, stojí to za to na to kouknout. Jindra

Dobrý den,
V příloze najdete tiskovou zprávu o další exkluzivní novince ze světa českých sklářů LASVIT stavějících na slavné tradici českého uměleckého řemesla a řemeslné dokonalosti s kreativitou současných designérů. Další z řady velkých úspěchů této společnosti je série osobitých designových realizací pro vybrané prostory nejvyššího přepychového hotelu na světě Ritz-Carlton v Hongkongu. LASVIT pro nejmladší přírůstek sítě hotelů Ritz-Carlton vytvořil celkem šest různých skleněných a křišťálových velkorozměrných svítidel, která se stala ozdobou vybraných prostor jednoho z nejpřepychovějších hotelů na světě. Patří mezi ně i Ballroom, jedno z hlavních center hotelu - sál určený pro konání významných společenských akcí nebo konferencí. Unikátní skleněné realizace v designu LASVIT ale nechybí ani v dalších osobitých prostorách.

Reprezentativní práce, z nichž některé přesahují velikost deseti metrů, stojí ve všech případech na pomezí volné a užité tvorby, a mají ambici stát se jedním z estetických ohnisek celého reprezentativního komplexu. Autorkou většiny originálních kompozic je interní designérka LASVIT Katarína Kudějová Fulínová. „Snažila jsem se vytvořit světelné plastiky, které budou plné dynamiky a pohybu, a zároveň umocní dojem luxusu, který Ritz-Carlton představuje,“ popisuje svůj přístup. Návrhy ostatních objektů má na svědomí další talentovaná firemní návrhářka Táňa Dvořáková.

Ritz-Carlton Hongkong, který se řadí mezi nejluxusnější a také nejdražší hotely světa, se nalézá mezi 102. a 118. patrem Mezinárodního komerčního centra (ICC) v Kowloonu, díky čemuž se stal nejvýše položeným hotelem na světě! Své výjimečné služby nabízí od března 2011. Projekt, který pro svou výjimečnost přitahoval od počátku celosvětovou pozornost, se stal výzvou a příležitostí jen pro ty nejlepší z nejlepších. Vzhledem ke své exkluzivitě byly také nároky na všechny designéry nebývale vysoké. LASVIT tak při realizaci prestižní zakázky pro Ritz-Carlton spolupracoval například s proslulým japonským designérským Spin Studiem nebo neméně slavnou formací LTW design ze Singapuru. Díky dalšímu významnému úspěchu LASVIT potvrdil svou ambici stát se významným hráčem na poli mezinárodního designu v oboru originálních luxusních osvětlení.

Fotografie v tiskovém rozlišení naleznete volně ke stažení zde: www.ulozto.cz/9241733/ritz-carlton-hong-kong-opening-01-05-11-foto-zip nebo uložené ve složce LASVIT na FTP serveru na adrese ftp.prcom.cz s přístupem - login: prcom+prcom.cz; heslo: prcomprcom. Tiskové informace a fotografie ke stažení naleznete uložené také na tiskovém profilu na: http://bit.ly/kYn1kf.

Více informací o hotelu naleznete na stránkách Ritz-Carlton Hong Kong zde: http://bit.ly/iuIxhJ.

V případě dalších dotazů mne neváhejte kontaktovat.

S pozdravem,

Ondřej Hampl
Managing Partner

ACCEDO Czech Republic and Slovakia Communications s.r.o.
INNOVATIVE STORY MANAGEMENT


AUSTRIA . CZECH REPUBLIC . POLAND
HUNGARY . SLOVAKIA . SLOVENIA

CZ . 110 00 Praha 1, Národní 341/23
t   +420 246 097 842 – momentálně mimo provoz
f   +420 246 097 845
m  +420 775 132 199

SK. 811 01 Bratislava . Na Vrsku 10
t   +421 .2. 52 44 40 72
ondrej.hampl@accedogroup.com
www.accedogroup.com

Want to be a ACCEDO Fan? www.facebook.com/#!/pages/ACCEDO-Austria/103717823043701
See the latest photos on: www.flickr.com/photos/accedogroup/
Find us on Youtube: www.youtube.com/user/accedogroup




NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

ZTVkZWZk