logo    Československé sklo  Czechoslovakian Glass  Mistři českého skla - Czech Glass Masters 

Obsah


»
Tiskové prohlášení SUPŠS v Kamenickém Šenově


Kategoricky se ohrazujeme proti lživé informaci, která zazněla dne 22.6.2011 ve vysílání České televize na ČT 24 v Událostech v regionech v 18 h 13 minut. Redaktorka České televize zde uvedla, že naše škola dostala v loňském roce (2010) od Libereckého kraje na provoz dotaci přes milion korun. Tato informace je zcela nepravdivá! Poslední mimořádnou dotaci naše škola obdržela v roce 2009 a to ve výši 950.000,- Kč. Od té doby naše škola neobdržela z rozpočtu Libereckého kraje do dnešního dne navíc ani jednu korunu. Jediná mimořádná dotace ve výši 54.850,- Kč, která byla naší škola v loňském roce přidělena, pocházela z ministerského programu hustot a specifik a neplynula tedy z peněz Libereckého kraje.
 
Tuto lživou informaci zástupci tisku údajně obdrželi na tiskové konferenci od pana náměstka Radka Cikla, který zde údajně zároveň uvedl nepravdivou informaci o nadcházejícím bankrotu naší školy. Prohlašujeme tímto, že naše účty jsou v současné době vyrovnané, nikomu nic nedlužíme a máme i vyrovnaný rozpočet ve mzdové oblasti, díky úsporným opatřením a organizačním změnám, které jsme ve škole v uplynulém období provedli. V září má do školy nastoupit celkem 16 studentů, z toho 12 do 1. ročníku. Nedochází tedy k celkovému úbytku počtu studentů, protože letos odmaturovalo celkem 15 studentů. Vzhledem k neustálým útokům proti naší škole a znejišťování její budoucnosti v médiích to považujeme za veliký úspěch!
 
Zájemcům můžeme jako důkaz přeposlat přehled hospodaření naší školy od roku 2007 do současnosti.
 
V příloze je tisková zpráva o dalším výrazném úspěchu naší školy.

 
Ing. Marie Kronďáková
ředitelka

ak.mal. František Janák
zástupce pověřeného ředitele

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská
Havlíčkova 57
47114 Kamenický Šenov

Telefon: 487 764 964, 487 764 965
FAX:      487 764 964
Mobil:    739 633 700
email:  supss@clnet.cz
web: www.czech-glass-school.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Výrazný úspěch SUPŠS v Kamenickém Šenově na
celostátní soutěži Áčka 2011 v Kladně.

Dne 23.6.2011 odborná komise udělila maturitnímu dílu studenta SUPŠS Martina Švandy „Město“ jednu ze tří hlavních cen v soutěži středních uměleckých škol  Absolvent 2011, kterou organizuje Magistrát města Kladna. Ve stejný den proběhla vernisáž soutěžních prací v zámeckém areálu. Tento projekt podporuje MŠMT České republiky. Naše škola také vyrobila pro tuto soutěž křišťálové ceny podle návrhu bývalé žákyně školy paní Mileny Burgrové.


Martin Švanda - světelný objekt Město Martin Švanda - světelný objekt Město Tomáš Sieber a Martin Švanda při práci na vítězném díle Diplom Zástupce ředitele SUPŠS František Janák při přebírání ceny Zástupce ředitele SUPŠS František Janák při přebírání ceny pro Martina Švandu


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

MmIwZDQwOD