logo    Československé sklo  Czechoslovakian Glass  Mistři českého skla - Czech Glass Masters 

Obsah


»
Z Kamenického Šenova


Vážení přátelé!

starosta města Nový Bor pustil na stránkách říjnového Novoborského měsíčníku na veřejnost zprávu, že ví, že ministerstvo školství si nevezme "pod křídla" sklářskou školu v Kamenickém Šenově a že je to mimořádná příležitost zviditelnění pro novoborskou školu! To, že tuto lživou, zlou a zákeřnou informaci vypouští pan starosta v době, kdy se podle jeho vlastních slov bojuje o každého žáka, jistě není náhodné. Chce totiž zvýšit novoborské škole, která již 3 roky po sobě neotevřela na sklářské škole 1. ročník a měla by tak být podle všech pravidel zrušena, šance na získání alespoň nějakých studentů. Pan starosta chce zřejmě svojí falešnou informací odradit zájemce o studium na naší škole za každou cenu. Podobné poplašné zprávy se objevují několik posledních let v souvislosti se spekulacemi o další existenci naší školy pravidelně v období přijímání nových žáků. Jen s tím rozdílem, že pana náměstka Cikla vystřídal pan starosta Dvořák.

Nevadí mi, že pan starosta Dvořák bojuje za svojí školu a že byl jediným starostou, který v zastupitelstvu hlasoval pro sloučení - likvidaci naší školy. Velmi mi ale vadí, že se pan starosta města Nového Boru uchyluje k takovým špinavostem!

V příloze je pro srovnání kopie Starostova úvodníku a kopie prohlášení pana ministra Dobeše z 5. září 2011. Zároveň si dovoluji poslat Vám pozvánku na náš den otevřených dveří. Jste srdečně zváni!

ak.mal. František Janák
zástupce pověřeného ředitele
Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská
Havlíčkova 57
47114 Kamenický Šenov
Telefon: 487 764 964
487 764 965
FAX:      487 764 964
Mobil:    739 633 700

email:
janak@supss.clnet.cz
supss@clnet.cz

web: www.czech-glass-school.com



Přílohy jsou zde:
https://picasaweb.google.com/Jindra8526/NovoborskyMesicnikRijen2011?authkey=Gv1sRgCMHot9f7q725jQE#

Reakce na články v médiícho sklářské škole v Kamenickém Senově

V souvislosti s optimalizací sítě středních škol jednalo Ministerstvo školstvi,mládeže a těloýchovy opakovaně se zástupci Libereckého kraje i o budoucnosti Střední uměleckoprumyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově.

"Pokud Liberecký kraj prokáže, že optimalizoval zbytnělou síť škol a sklařská škola by v rámci optimalizace měla zaniknout, ministerstvo školství ji převezme, uvádí ministr Dobeš. ,,Nejprve však chceme vidět čísla...

o procesu optimalizace jednalo ministerstvo školství s Libereckým krajem během posledních šesti měsíců roku již několikrát. Finální schůzka proběhne 14. září v Liberci. Ministerstvo školství trvána tom, aby liberecký kraj nejprve vyčíslil úspory, kterých dosáhne optimalizací sítě škol. Teprve potom je MŠMT připraveno sklářskou školuv Kamenickém Šenově převzít.

Střední uměleckoprůmyslová škola v Kamenickém Šenově je nejstarší sklářská škola na světě, která stále udržuje původní tradici zpracováni skla. ',Pokud by tato škola zanikla, nenávratně přijdeme o cenné historické know-how, což by byla nenahraditelná zráta, uzavřel ministr Dobeš.




Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Kamenický Šenov pořádá

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ


Sobota 12. listopadu 2011 od 9.00 do 14.00 h


Ve škole proběhne volná prohlídka všech učeben, ateliérů a školní galerie a prodejny, kde je možné zakoupit si originální žákovské výrobky s 10% slevou!



Práce v dílnách, rytí, malování, broušení skla, práce v kovářské dílně, foukání skla

u unikátní mikrovlnné pece. Příchozí si mohou vyzkoušet některé sklářské techniky. Vytvořte si svůj první vlastní výrobek za skla!


Informace o talentových zkouškách a studiu. Zájemci si mohou vyzkoušet talentové zkoušky "na nečisto" v kresbě a v modelování.


SUPŠS Kamenický Šenov – příspěvková organizace

Havlíčkova 57, 471 14 Kamenický Šenov


tel.: 487 764 965, 739 633 703

supss@clnet.cz, www.czech-glass-school.com




NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgbravo politikům imgJirka V. img16.10.2011 09:22
OTYwMzc