logo    Československé sklo  Czechoslovakian Glass  Mistři českého skla - Czech Glass Masters 

Obsah


»
Rychle z aukce Arcimboldo v Praze

Byl jsem právem osočen, že svoji pedantickou pozornost zaostřuji pouze směrem na Žofín, a chyby u ostatních aukčních domů přehlížím a dostal jsem typ na aukci u Arcimbolda.

Ano, i tady řádil jakýsi Zlý Duch z Novoborska, jemuž už pomalu dýcháme za krkem, tak jej důrazně varuji: nepokoušejte se nám podstrkovat žákovské práce sklářských škol jako díla pánů Vladimíra Kleina, Jiřího Šuhájka, Jaroslava Svobody nebo Viléma Veselého!

Teď to málem prošlo a chytili jsme to v posledním okamžiku, ale příště už se to určitě nepovede dostat ani do katalogu ani na aukci!

K samotné aukci.
Když prolistujete katalog (http://www.arcimboldo.cz/index_cze.htm) zjistíte, že naše milé sklo bylo zase jen takovým tím přílepkem na konci aukce toho pravého a velkého výtvarného umění. Tak jsem hodinku a půl protrpěl na židličce a závistivě sledoval, jaké částky se licitovaly nejen v krásném prostředí, ale způsobem velmi profesionálním s přihazováním po telefonu, internetu a také vážně a doopravdy se dražilo a bojovalo.
Nechci, abych byl zase peskován, proto si odpustím srovnání trabanta s mercedesem…

Protože umím trochu počítat, dovedu si představit, jaká sklářská díla by musel aukční dům nabídnout, aby se obrat přiblížit tomu, který byl realizován, alespoň řádově.
Je to velká výzva a obtížný úkol, ale zvládnout by se to asi dalo.

Jen místo střepů Zlého Ducha by to chtělo nabídnout opravdového Kleina, Šuhajka, Svobodu, Veselého…. a vzpomenu si na mnoho a mnoho dalších.
Zvládnout by se to dalo…

Já snad lidi zase neusnu….
Takže výsledky jsou na fotografiích a prosím pana Zdeňka, aby si kousnul do dřívka a držel ruce za zády, až uvidí ty Hlavy…

Hezkou neděli Všem

Jindra Pařík 19.11. 2011




Položka 175 - 35 000 Kč Položka 179 - 8 000 Kč Položka 181 - 12 000 Kč Položka 182 - 12 000 Kč Položka 185 - 11 000 Kč Položka 187 - 15 000 Kč Položka 191 - 25 000 Kč


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgZdenhěk [78.110.220.*]

img19.11.2011 21:31

Jsem na Hlavu

Jindro, určitě na věky věků už jednou pro vždy udržím ruce za zády. Ono totiž vědomé prodávání falz či napodobenin, nebo jak správně nazvat ty rádo by Hlavy, Šuhájky atd. je asi trestným činem. Já nejsem asi policajt, ani státní zástupce ..... , abych toto hodnotil. Boží mlýny ale melou a melou .... A už dávno vím, že je lepší Hlavu či Šuhájka a další nekoupit v luzích Českých ale mimo ně. Přeji Ti hezký zbytek víkendu. Zdeněk

ODPOVĚDĚT

imgJindra [88.102.152.*]

img20.11.2011 08:50

Re: Jsem na Hlavu

Aukční síň Arcimbodlo se zachovala správně, na falza upozornila, bohužel jsem se dostal ke katalogu příliš pozdě, již vytištěnému, tak se to dostalo do světa a nadělá to možná ještě trochu paseky. Příště se to už nestane a to je zásadní zpráva. Když někdo chce dát za věc kterou koupí v Boru na náměstí za 3 tisíce tisíců 12, nemůžeme mu bránit, že jo.

ODPOVĚDĚT

M2M1YzI3Zj