logo    Československé sklo  Czechoslovakian Glass  Mistři českého skla - Czech Glass Masters 

Obsah


»
Vic Bamforth - muž z Hullu


O svém prvním dni na
Ostrově, kdy mě málem přejel patrový autobus,(http://www.cs-sklo.cz/ceskoslovenskesklo/25-STARE-CLANKY-OLD-ARTICLES/2843-Prvni-den-na-Ostrove) i o návštěvě Cambridge Glass Fair třetí den mé krátké návstěvy jsem Vám už psal. (http://www.cs-sklo.cz/ceskoslovenskesklo/25-STARE-CLANKY-OLD-ARTICLES/2926-Cambridge-Glass-Fair.)


Ale nni druhý den jsem neprospal.

V Ruskin Glass Centre (http://ruskinglasscentre.co.uk/) mi byl kolegou Robertem představen anglický sklář a výtvarník pan Vic Bamforth (http://www.vicbamforthglass.com/).

I když Vic není československým sklářem, přesto bych i Vás s ním rád seznámil a to nejen proto, že Soňa, když viděla jeho práce spontáně vykřikla „to chci“.

Vic Bamforth pochází z Hullu, správně tedy se to přístavní město jmenuje Kingston upon Hull ve východním Yorkshire u ústí řeky Humber, které při mých cestách za prací bývá moji vstupní branou do Spojeného království a pro Vica je trvalou inpirací při jeho tvorbě.

Asi Vás nepřekvapí, že Vic osbně je stejně přímočarý, veselý a přátelský, jako jsou jeho obrázky na skleněných předmětech.

Potěšte se i Vy jeho prací.

Jindra Pařík 23.11. 2011

fotky z Vicova atelieru zde:
https://photos.google.com/album/AF1QipMGlJR1VID5XdrUb_cPiZbKkubVFzbwZZk5cB4r




NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Opište text z obrázku: *
captcha Nový obrázek

Upozornění. Správce webu si vyhrazuje právo smazat vulgární nebo takové příspěvky, které by poškozovaly zájmy správce webu.

MDIyMjVjN